Köp vad som helst i butik - vinn en bil!

Tävla nu!
Logo
name

Recepten för en drömmig Midsommar!

3 juni 2024 - Blogginlägg

När det är dags att fira den glädjefyllda svenska traditionen midsommar är det enkelt att skapa en minnesvärd upplevelse, det är bara att tuta och köra mot närmsta Dollar!

 

På allas våran älskade DollarStore hittar du ett urval av prisvärda och festliga produkter som kan hjälpa dig att uppleva andan av denna förtrollande sommarfest. Allt från somriga blomsterkransar till bordsdekor och engångsartiklar som skapar en minnesvärd midsommar med ett vackert resultat!

Men vad är en lyckad midsommar utan extremt god mat? Därför har vi tagit fram 3 otroligt goda recept för att du ska kunna imponera på gästerna i sommar! Nedan finner du recept på riktiga must-haves på midsommarbordet, nämligen en jordgubbs- och citrontårta, en räkcheesecake och en marinerad tomat- och fetaostsallad som kommer få munnar att vattnas och magar att dansa. Om du provar något av recepten så glöm inte att lägga ut en bild och tagga @dollarstoresverige på instagram så vi kan spana in ditt mästerverk!

 

Jordgubbs- och citrontårta

 

jordgubbstårta.jpeg

 

Fyllning: ½ l jordgubbar ½ dl socker Tårtbotten: 1 st citron, skalet 4 st ägg 2 dl socker 2 dl potatismjöl 2 tsk bakpulver Frosting: 50 g smör 300 g färskost 4 dl florsocker 2 tsk citronsaft 2 tsk vaniljsocker Topping: ½ l jordgubbar ½ st citron Instruktioner:

Fyllning: 1. Ta fram smör till fyllningen så att det blir mjukt. 2. Dela jordgubbarna i små bitar och blanda med socker i en skål. Låt stå och dra. Tårtbotten: 3. Sätt ugnen på 175 grader och sätt ett galler ett steg nedanför mitten. 4. Spänn fast ett bakplåtspapper i botten av en springform, 24 cm. Klipp bitar av ett bakplåtspapper och klä insidan av kanterna. 5. Riv skalet av citronen och blanda med potatismjöl och bakpulver. 6. Vispa ägg och socker fluffigt med elvisp. 7. Tillsätt mjölblandningen och vispa slätt. 8. Häll smeten i formen och grädda i ca 30 minuter eller tills en provsticka kommer ut torr. 9. Öppna springformen och släpp ut fukt, stäng den igen och låt botten svalna helt i formen. Fyllning: 10. Vispa smöret vitt med elvisp. 11. Tillsätt färskost, florsocker och citronsaft. Det ska bara blandas, övervispa inte. 12. Häll hälften av krämen i en spritspåse. Om du inte har spritspåsar kan du använda en fryspåse och klippa ett hål i ena hörnet. Montering: 13. Dela tårtbotten i två eller tre likadana delar. 14. Lägg den första delen på ett fat och spritsa en ring frosting längs med ytterkanten. 15. Fyll insidan av ringen med hälften av jordgubbarna. 16. Lägg på nästa botten och upprepa. 17. Lägg på den sista botten och täck hela tårtan med resten av frostingen. 18. Toppa med jordgubbar och citron.
 

Räkcheesecake & Marinerad tomat- och fetaostsallad

 

ra_koto.png

 

Räkcheesecake 8-12 bitar Botten: 200 g kavring eller annat mörkt bröd 70 g smör Fyllning: 300 g färskost
200g räkor 1½ dl crème fraiche ½ dl majonnäs 2 msk citronsaft 1 tsk honung 1 tsk salt 1 krm svartpeppar ½ st rödlök 3 msk dill 2 msk gräslök Topping: valfritt, ex räkor, rom, grönsaker Instruktioner: 1. Klä en springform, 20-24 cm, med bakplåtspapper i botten och längs insidan av kanterna. Botten: 2. Mixa brödet till smulor. 3. Smält smöret och blanda med brödet. 4. Tryck ner brödet jämnt i botten av formen och ställ i kylen. Fyllning: 5. Rör ihop färskost, crème fraiche, majonnäs, citronsaft, honung, salt och peppar. 6. Finhacka lök, dill och gräslök och grovhacka räkor. Vänd ner i smeten. 7. Smaka av och tillsätt ev mer salt eller peppar. 8. Ta formen ur kylen och bred ut smeten jämnt. Ställ i kylen tills cheesecaken stelnat, minst 3 timmar men gärna över natten. 9. Lossa kakan ur formen, jämna till kanterna. Toppa med ex räkor, rom, rädisor mm. __________________________   Marinerad tomat- och Fetaostsallad ca 500 g körsbärstomater 150 g Fetaost ½ st citron ½ kruka basilika Marinad: 2 st vitlöksklyftor ½ dl olivolja 1 dl vatten 1 msk balsamvinäger 1 msk socker ½ msk salt 2 krm svartpeppar Instruktioner: 1. Dela tomaterna i mindre bitar. 2. Skär osten i kuber, skiva citronen och plocka bladen av basilikan. 3. Lägg allt i en glasburk. 4. Skala och dela vitlöken i mindre bitar och lägg i en kastrull tillsammans med olja, vatten, vinäger, socker, peppar och salt. 5. Hetta upp och rör om tills sockret smält. Ställ åt sidan för att svalna i tio minuter. 6. Häll marinaden över tomaterna och sätt på locket. Ställ i kylen för att marinera i minst tre timmar men gärna över natten. 7. Låt stå i rumstemperatur någon timme före servering.